Tradicionális magyar kések

Egyedi díszítések, különlegességek

A Szabadi bicskáknál minden esetben törekszünk arra, hogy a vásárló egy precizen összedolgozott kiváló anyagokból álló bicskát kapjon, ami funkcionálisan és esztétikailg is megállja a helyét. A felső kategóriás darabjainknál sincs ez másképp.

Extra cakli

Az 5 csíkozott,részben tömör réz paklikkal, berakásokkal és napkorongokkal díszített bicska minden esetben a legjobb acélunkból (Böhler N690), vagy hazai mesterek által kovácsolt damaszt pengével, rugó és platina dísszel készül.

Ez a tipus mindamellett, hogy több mint 100 szegecs kerül bele, nagyon nagy precizitást, odafigyelést és rengeteg időt igényel ezért ezt csak korlátozott számban, hosszabb átvételi idővel tudjuk elkészíteni.Ára a markolat anyagától és a berakások/napkorongok változataitól függően 80 000Ft-tól kezdődik.

 

 

Egyedülálló módon készítünk nem csak réz hanem különböző fa berakásokat is így nem csak szaruba de akár fa markolatba is tudunk fa illetve csont berakást illeszteni. Berakásokat csak a nagyobb bicskáinkba tudunk tenni, lehetőségekről árakról itt tájékozódhat.

 

Az átmenő szegecses markolatok is a Szabadi műhelyre jellemzőek. Esztétikus és nem mindennapi darabjainkat  azoknak ajánljukakik kedvelik a különlegességeket.

Ha már különleges díszítés akkor semmiképp nem maradhat ki a felsorolásból a faragott markolat sem. Egyedülálló módon csak nálunk rendelhet különböző mintákat de egyedi elképzeléseket is.  A faragott markolatú bicskákról itt olvashat bővebben.

 

Az elsőre fíbernek tűnő platina díszítési mód szintén a Szabadi műhelyből indult. A régi spanyolozáshoz hasonlító díszítési technika kiválóan alkalmas olyan bicskák esztétikumának növelésére ahol a rugó reszelését nem tanácsoljuk pl szalonnázó bicskák.

Legújabb technikánk a pirográffal díszített markolat.  Nincs két egyforma, igazi kézzel készült  különlegesség minden darab. Bővebben megtekintheti itt.